Precis som inom andra musikgenrer så finns det en uppsjö av olika utbildningar inom jazzen. Hos Alla Studier hittar du alla möjliga olika utbildningar inom jazz. Både för den som vill gå en förberedande folkhögskoleutbildning till den som vill satsa stenhårt hos någon av landets musikskolor. Här under kan du läsa mer om några folkhögskolor och musikskolor som ger dig möjlighet att söka och studera jazz.

Musiklinjen på Ljungskile folkhögskola

Om du vill utforska jazzen och/eller dina instrumentkunskaper på ett fritt och roligt sätt så är Ljungskile folkhögskola ett bra alternativ. Folkhögskolan ligger som namnet antyder i Ljungskile och du kan välja mellan att bo på folkhögskolans internat eller att pendla.

Skolan erbjuder fyra allmänna linjer i likhet med många andra folkhögskolor. Dock är det deras speciallinjer som sticker ut lite extra. Framför allt journalistlinjen och musiklinjen. Musiklinjen är en grundläggande utbildning för den blivande musikern och folkhögskolan har ett mycket gott rykte för sina tre inriktningar. Utöver jazz finns det nämligen möjlighet att studera klassiska inriktningar av olika slag.

Kungliga Musikhögskolans jazzprogram

För den som har mer omfattande förkunskaper och som verkligen vill satsa stenhårt på sin musikaliska utveckling så är Kungliga Musikhögskolan något för dig. De har dessutom ett välutvecklat jazzprogram för den som är extra intresserad av det. På det programmet utgår de från jazzens grunder och traditioner. Dessutom lägger de stor vikt vid elevernas eget konstnärliga skapande och improviserande, något som är väldigt viktigt inom framför allt jazzen som genre.

Vid alla utbildningar inom musik får du dessutom möjlighet att möta andra med samma intresse och musikalitet vilket säkert ger upphov till många framtida bandkonstellationer och konstnärliga utbyten av olika slag.

Divi