Jazzen som musikstil och genrer blomstrar fortfarande och alla dess avknoppningar och förgreningar också. Här kommer ett urval av några av de band och artister som driver jazzen som genrer framåt nu.

Malin Wättring 4

Malin Wättring är knappast någon nykomling inom jazzen. Hon har redan vunnit pristigefulla priser för sin musik och spelat med många av dagens stora jazzgrupper. Hon har bland annat vunnit P2s musikpris jazzkatten för sin musik. Hon har spelat ihop med bland annat Bohuslän Big Band. Dessutom hinner hon vara yogainstruktör också, utöver att arbeta med sin musik. Recensenterna har plockat ut henne som en av Sveriges främsta saxofonisterna.

Sisters of invention

En annan grupp som på många sätt har påverkat och är en del av jazzen som genrer idag är systrarna Almgren som utgör Sisters of Invention. De är uppvuxna i ett hem fyllt av jazz och musik. Vilket har gett dem möjlighet att samarbeta med många av de kända jazzmusikerna och grupperna. Samtidigt är det med sitt egna projekt och med sin egen musik som de verkligen påverkat genren ordentligt.

I takt med alla utbildningar, nya jazzband och konstellationer så fortsätter jazzen som genrer att både utvecklas och frodas.

Divi