Det finns flera svenska och nordiska artister med namnet Magnus Carlson med olika stavning. Den här texten fokuserar på sångaren Magnus Carlson känd från bland annat Weeping Willows.

Om Magnus Carlson

Magnus Carlson är en känd kompositör, sångare och textförfattare. Han är kanske mest känd som medlem i Weeping Willows, men han är medlem i ett annat band som heter Tandem Sky och soloartist också. Som för de flesta andra musiker har det inte alltid varit lätt för Magnus Carlson att slå sig fram heller, men nu leker livet för honom både privat och musikaliskt. Dock tog det många år innan han faktiskt helt kunde överleva på sin musik, något som kanske kan vara svårt att föreställa sig med tanke på hur bra det gått senare i karriären.

Förutom att skriva och komponera sin egen musik så har han också tolkat andra musikers låtar. Dels genom sin medverkan i tv-programmet “Så mycket bättre” – återkommer till det längre ner och med några av sina bandkonstellationer. Exempelvis spelade han och The Moon Ray Quintet in en rad olika storbandslåtar och jazzlåtar. Utöver att spela och sjunga jazzlåtar har han också inspirerats mycket av Morrisseys musik.

Om Weeping Willows

Gruppen är kanske mest kända för låten “Blue and Alone” från skivan Broken Promise Land som är ledmotivet till den svenska komediserien Pistvakt – En vintersaga. Trots det var det många som kände igen låten mer än de kände igen gruppen och gruppnamnet till en början.

Weeping Willows är från början en hopslagning av två olika grupper. Båda grupperna började som coverband och kompband till andra artister och det var först när de slog sina påsar ihop som de började skriva och spela in sin egen musik. Från början var ungefär halva gänget en del av Stefan Sundströms kompband Apache och andra halvan spelade covers tillsammans på resturang Kvarnen i Stockholm.

Som gemensam grupp debuterade de med sin egenskrivna musik i slutet på 90-talet. Och under årens lopp har gruppen fått allt större genomslag. Från låten “Blue and Alone” till att placera sig på topplatsen i Trackslistan 2002. Dessutom har de nominerats till en av de grupper som blivit mest kända i Sverige, främst på grund av låten “Blue and Alone”.

Så mycket bättre

Så mycket bättre är både en låt av Ted Gärdestad och ett tv-program. Tv-programmet hade premiär hösten 2010 och har sedan dess sänts ett antal säsonger. Programmet bygger på att de åtta medverkande artisterna bor tillsammans under åtta dagar och varje artist har sin egen dag. Under artistens dag tolkar de andra artisterna den artistens låtar.

Magnus Carlson medverkade i programmets sjunde säsong tillsammans med bland annat Jill Johnson och Little Jinder. Många av tolkningarna från programmets samtliga säsonger har legat länge på olika topplistor i Sverige i samband med att programmets sänts så även den säsongen som Magnus Carlson var med i.

Divi